De cast bestaat ook dit jaar weer uit acteurs die de afgelopen jaren in diverse grote

producties te zien zijn geweest. De meesten zelfs dit seizoen nog!

Esther behaalde in 2002 haar diploma aan de Fontys Dansacademie te Tilburg, studierichting musicaltheater. Ze krijgt zangles van Jimmy Hutchinson en Robin van Beek en volgde workshops drama van o.a. Mara Otten en Henny Kaan (Kemna-Trainingen).

 

Ze was te zien in o.a. Sweet Charity (Nickie), A Chorus Line (alternate Cassie & Sheila), Evita (Tangodanseres), MAMMA MIA! (cover Rosie & Tanya), Beauty and the Beast (cover Mrs. Potts & Babette), La Cage Aux Folles (Cagelle & cover Jacqueline), Shhh,… It Happens (Triple X), Crazy For You (cover Irene Roth & Mrs. Lottie Child), 42nd Street, Moeder, ik wil bij de Revue (cover Riet Hoogendoorn), Yab Yum-Het Circus Van De Nacht (Dolly & cover Tos), Cirque Stiletto 2 (met Ellen ten Damme) en Het Holland Show Ballet (The Dinnershow of the Centuries).

 

Esther was te zien in de film Foeksia De Miniheks als Moerasheks Grizelda.

Ze won voor haar rol als Nickie in Sweet Charity de Musical Award voor Aanstormend talent 2006.

 

Volgend seizoen is ze te zien in de musical My Fair Lady als Mrs. Eynsford-Hill & cover Mrs. Pearce.

Wieneke volgde de opleiding Muziektheater aan het Conservatorium Tilburg. Ze heeft zanglessen gekregen van o.a. Rein Kolpa en Edward Hoepelman.

 

Wieneke is de afgelopen jaren in het theater o.a. te zien geweest als Gabriëlla in Boeing Boeing, Zuster Maria Beyoncé in Nonsens, Maria in The Sound of Music, Conny Stuart in Sonneveld, Juf Lianne in Sprookjesboom, een wonderlijk muziekfeest, Ria Bremer in Hij Gelooft In Mij, Rietje Hermans in Toon, bakkersvrouw in Into The Woods, Prudy Pingleton in Hairspray, De Blauwe Fee in Pinokkio en Grace Farrel in Annie.

 

Op televisie is/was ze te zien als de moeder van Zoë in Zoë en Silos, gastrollen in A’dam E.V.A., Flikken Maastricht, GTST en in de liveshows van Op zoek naar Evita.

 

Wieneke ontving de volgende nominaties voor de John Kraaykamp Musical Awards:  Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor Sound of Music, Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor Rembrandt, Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor De Jantjes en Aanstormend Talent voor The Hired Man.

Saskia is afgestudeerd aan het Conservatorium in Alkmaar voor Zang Lichte Muziek (Pop/Jazz) en aan de musicalopleiding. Ze studeerde daarna aan de acteeropleiding Het Collectief in Amsterdam. Op dit moment volgt zij klassieke zanglessen bij Zalina Tamar Niamut.

 

Afgelopen seizoen was zij te zien als La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in Flander’s Expo te Gent als in het Circustheater in Scheveningen. Daarvoor speelde ze in verschillende musicals zoals The Sound of Music (Zuster Sophie/Understudy Moeder Overste), Sister Act (Understudy Maria Patricia), Evita (moeder Duarte), Elisabeth in Stuttgart (Understudy Ludovika/Frau Wolf), Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey) en Rex. Ook speelde ze mee in de Operette La Vie Parisienne en de kindervoorstelling Rupsje.

 

Ze was daarnaast te zien als leadzangeres bij Holiday On Ice in Concert en verschillende orkesten en popbands in binnen- en buitenland, waaronder de Leidse Scratchdagen en Fête de la Musique in Genève. Ook is Saskia te zien in de korte film ‘Detector’ en verleende ze  haar medewerking aan het Musical Awards Gala (2007/2015). Vanaf september zal Saskia te zien zijn in de musical Urinetown.

 

Naast uitvoerend artiest is Saskia ook werkzaam als zangcoach.

Yoran de Bont studeerde in 2011 af aan de Muziektheateracademie van het Codarts Conservatorium te Rotterdam.

 

Tijdens zijn stage in Urinetown De Musical nam hij van de ene op de andere dag de hoofdrol Bobbie Goud over na het uitvallen van de hoofdrolspeler.  Deze rol heeft Yoran tot het einde van de tour vervult. Daarna was hij te zien in BARE (M-Lab), Ollie B. Bommel en Tom Poes in De Nieuwe IJstijd (Opus One), The Little Mermaid (Stage Entertainment),  Spelen met Klei (met Gerrie van der Klei) en Grease (Stage Entertainment).

 

Sinds 2012 is Yoran verschillende malen werkzaam geweest als lead-solist aan boord van de AIDA-cruises en op dit moment is hij solist in de RTL Dinnershow Pandora.

 Yoran was een van de 10 finalisten van 'Idols 2016’ en zong daar onder andere het duet Say Something met winnares Nina den Hartog. Yoran is een van de hoofdkarakters in de Telekids-serie Zoë & Silos en was te zien in verschillende seizoenen van Jul&Julia.

 

Komend seizoen is Yoran te zien als Freddy in My Fair Lady (Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment) .

Danny studeerde af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam en volgde hier ook een post-academisch jaar.

Hij speelde in de afgelopen tien jaar mee in verschillende musicals waaronder Kuifje, Fame, Joseph, Oliver!, Droomvlucht, Hij Geloof In Mij en de Tweeling.

Hij is te zien in de televisieserie Jabaloe waarin hij de rol van Twinkly speelt. Daarnaast is zijn stem veelvuldig te horen in verschillende tekenfilms en series waaronder Pokemon, LazyTown, Furchester Hotel, BeyBlade Burst, Dragons, Kong: King of Apes en Shadowhunters.

 

Foto: Jaap Strijker

Martijn studeerde in 2008 af aan de Musicaltheater opleiding van de Fontys Dansacademie in Tilburg en was tijdens deze periode tevens werkzaam als entertainer in attractiepark “De Efteling”. Sindsdien speelde Martijn achtereenvolgens in de musicals De Nederlandse Fame, High School Musical, Mary Poppins, Miss Saigon, Shrek, Flashdance, Moeder ik wil bij de Revue, Beauty and the Beast en dit seizoen als Gregory Gardner in A Chorus Line. In deze voorstellingen had hij ook diverse understudies en speelde als zodanig onder meer Bert in Mary Poppins, Chris in Miss Saigon en Lumière in Beauty and the Beast.

Vanaf dit najaar zal hij te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse tour van de musicalklassieker My Fair Lady.

 

Naast zijn werk als musicalperformer is Martijn ook werkzaam als stemacteur voor onder andere Disney en Nickelodeon. Zo is hij momenteel te horen als Donatello in de Nederlandse versie van Teenage Mutant Ninja Turtles en Carlos in Big Time Rush.

 

Foto: Annemieke van der Togt

Vorig seizoen was Sophia te zien in Addicted To Blues, een nieuwe Nederlandse musical over het leven van Billie Holiday.

Daarvoor was ze onder meer te zien in de musicals Chicago, The Wiz, Sweet Charity, Tarzan en Amandla! Mandela. Sophia werd driemaal genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award. Voor haar rol in Chicago mocht zij de prijs daadwerkelijk in ontvangst nemen.

Sophia speelde in diverse tv-series en in films als Madame Jeanette en Lucia de B.

 

Sophia is momenteel als solist te bewonderen in de dinnershow Brooklyn Nights. Wegens succes is zij dit najaar weer te zien als Billie Holiday in de reprise van Addicted To Blues.

Tommie volgde een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas. Hij kreeg daarbij workshops van o.a. Willem Nijholt, Pia Douwes, Paul de Leeuw, Kitty Courbois en Jimmy Hutchinson.

 

In zijn examenjaar begon Tommie bij Joop van den Ende Theaterproducties in het ensemble van de musical ‘Dirty Dancing’, als swing en understudy voor vier rollen. Direct daarna nam hij deel aan de AVRO-talentenjacht ‘Op Zoek Naar Joseph’, maar vlak voor de finale verliet hij het programma vanwege een onweerstaanbaar aanbod: de mannelijke hoofdrol in de musical-versie van de zeer succesvolle filmreeks ‘High School Musical’. Tommie werd voor deze rol genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie ‘Aanstormend talent’.

 

Niet lang daarna werd Tommie gevraagd voor de Elvis-musical ‘Love Me Tender’. Daarna besloot hij mee te doen met ‘Op Zoek Naar Zorro’. Hij won en kreeg de hoofdrol in de grootse musicalproductie ‘Zorro’. In het daaropvolgende seizoen vertolkte hij de rol van Prins Erik in de Disney-musical ‘The Little Mermaid’ en stond hij op de planken in het DeLaMar Theater met de concertante uitvoering van ‘Jesus Christ Superstar’.

 

Sinds 2009 sprak hij verschillende animatiefilms, -series en games in, waaronder ‘Space Chimps 2’, ‘Max Steel’, ‘The Chronicles of Narnia’ en de populaire actieserie ‘Aaron Stone’ van Disney XD.

 

In 2014 was Tommie te zien in de bioscoopfilm ‘Dansen op de Vulkaan’ en in de winnende film van het Cinekid 48 Hour Film Project, ‘De Droomtrein’. Verder reisde hij af naar Zuid-Afrika voor een pilot van de nieuwe voetbalmusical ‘Offside’, onder regie van Dick van den Heuvel. In het seizoen 2015/2016 speelde hij de rol van Kenickie in de nieuwe uitvoering van de musicalklassieker ‘Grease’. Daarvoor ontving hij zijn tweede nominatie voor een Musical Award. Dit seizoen stond hij op de planken als Woof en understudy voor Berger in de musical ‘HAIR’.

 

In zijn vrije tijd is Tommie ambassadeur en vrijwilliger voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Alkmaar. En samen met gitarist Nigel Schat vormt hij het muzikale duo Tommie & Nigel.

Tony studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichte Muziek Hilversum.

 

Tony begon als leadzanger in onder andere Jeans 2, 3 en 4 en zong met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in On The Air en Songfestival in Concert. Hij was te zien in verschillende musicalproducties: Evita, Miss Saigon, Chicago, Rocky over the Rainbow, Titanic, Saturday Night Fever, Sweet Charity, Shhh… It Happens, Les Misérables, Crazy Shopping, Cyrano, Grand Hotel, Annie, Sonneveld de Musical en The Sound of Music. Zong in Telkens Weer Het Dorp, Purper 100, Een Vooruitblik, Purper in Concert, Vroeger of Later, Musicals in Ahoy, Musicals to The Max, The World Goes Round en Musical Classics.

 

Tony verleende zijn stem aan films en series, waaron Harry Potter, Herculs, Shrek 2 & 3, What’s With Andy, de Tofu’s en Hannah Montana.

 

Hij brach de solo-CD ‘Nooit Verwacht’ uit. Tony schrijft teksten voor Nederlandse artiesten. Hij was o.a. verantwoordelijk voor de tekst van ‘Jij bent zo’, gezongen door Jeroen van der Boom.

© 2017 M Theaterproducties. All rights reserved. Contact: info@musicalsgonemad.nl

M Theaterproducties is een activiteit van Marinus Vormgeving. Kvk Rotterdam 24249794