SANNE FRANSSEN

Sanne Franssen studeerde van 2010 t/m 2014 aan de Frank Sanders Akademie voor Musical Muziektheater. Tijdens haar opleiding won zij in 2014 de Jos Brink Genesius Penning.  Deze aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt door Tekstpierement en gaat jaarlijks naar een veelbelovend talent.

Tijdens haar afstudeerjaar liep zij stage bij Dommelgraaf Producties en speelde zij de rol van Lara in BOY7 ‘Live On Stage’. Daarna volgde er producties zoals: Koefnoen LIVE en A Little Night Music (Petra) van Stephen Sondheim geproduceerd door Nederlandse Reis Opera.

In 2016 startte zij samen met Christian van Eijkelenburg het cabaretduo ‘De Fransse Eijkel’ waarmee zij samen de 2e plaats en de publieksprijs wonnen op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2016. Hun eigen gemaakte voorstelling ‘DE FRANSSE EIJKEL speelt’ werd bekroond met RABO Talent Award en op dit moment spelen zij hun tweede voorstelling ‘SUBTROPIQUE’ door heel Nederland.

Onlangs was Sanne te zien in succesvolle comedy musical Blind Date geproduceerd door de Theater BV.

VOLG SANNE op INSTAGRAM

Soraya Gerrits

Soraya werd verliefd op het vak toen ze 11 jaar was en de musical Mary Poppins zag. Daarna ontwikkelde ze die verliefdheid tot haar passie op Theaterschool de Springplank, in Amersfoort. Ze behaalde in 2017 haar Havo diploma op de Havo/Vwo voor Muziek en Dans in Rotterdam. In 2016 volgde zij met veel plezier de Vooropleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en studeerde ze in juli 2021 af aan de HBO Bachelor Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze volgde tijdens haar school carrière workshops van onder anderen Koen van Dijk en Paul Eenens. Ook kreeg ze daar zangles van Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers.

Soraya maakte in 2021 haar debuut in de musical Diana & Zonen waarin ze de rol speelde van jonge Diana en deel uitmaakte van het ensemble. Afgelopen seizoen was ze te zien als Alyssa Greene in The Prom. Vanaf augustus is ze te zien als een van haar droomrollen, Sophie in Mamma Mia!.  

In 2016 was zij te zien in het programma New Musical Star, een zoektocht naar nieuw, jong musical talent. Daarin kreeg ze workshops van onder anderen Pia Douwes en behaalde ze de finale.

VOLG SORAYA op INSTAGRAM

Nurlaila Karim

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde zij de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical The Wiz, die tot publiekslieveling werd verkozen. Eerder speelde zij al hoofdrollen in de musicals Fame, Miss Saigon en Rent, waarvoor zij een Musical Award ontving voor beste vrouwelijke hoofdrol. Vanaf april 2008 stond ze in de musicalklassieker Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine vertolkte.
In 2013 releasede ze haar soloalbum Chameleon, een mix van soul, funk, jazz en musical. In 2014 vertolkte ze als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Deloris van Cartier in de swingende hitmusical Sister Act. In 2015 maakte ze een droom waar met haar eigen show Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner, waarmee ze in 48 theaters zorgde voor een waar muzikaal spektakel. Ze was in theaterseizoen 2016/2017 te zien als Nicki Marron in de musical The Bodyguard. In 2017/2018 speelde zij de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet! en in 2018/2019 was zij te zien als Donna in de musical Mamma Mia!. Afgelopen theaterseizoen speelde zij de rol van Tina in TINA – De Tina Turner Musical.
Ze heeft veel jingles ingezongen voor onder andere Sky Radio en Q-Music. Ook heeft ze tv-commercials ingesproken en was ze de vaste stem van de Primera-commercials. Verder heeft zij het kinderboek Een wereld vol liedjes uitgegeven met kinderliedjes uit alle windstreken en bracht ze in 2020 haar tweede kinderboek uit, Een Koning Poept Niet, geschreven voor kinderen met angst om naar het toilet te gaan.
Daarnaast heeft zij haar ervaringen in de theaterwereld en als NLP-coach samengebracht in de Nurlaila’s Artist Academy. Hierin begeleidt ze artiesten op mentaal en zakelijk vlak en helpt ze de artiesten bij het creëren van eigen nieuwe shows en acts.

VOLG NURLAILA op INSTAGRAM

Marisa van der Meer

Marisa studeerde aan het Conservatorium richting Musical/Muziektheater te Alkmaar. Daarnaast volgde ze een Summerschool bij de Guildford School of Acting in Londen. Recentelijk volgde ze lessen in New York bij de American Academy of Dramatic Arts.
In 2011 begon ze bij Van Hoorne Entertainment met de voorstelling Doornroosje de Musical. Vervolgens was ze te zien in verschillende sprookjesmusicals waaronder Rapunzel de MusicalHans en Grietje de Musical en op dit moment speelt ze de stiefmoeder in Assepoester de Musical. In 2017 was ze te zien in Mozart! - de Musical als ‘Josepha Weber’ (Music Hall) en in de winterperiodes van 2018-2020 in de musical Scrooge als Ensemble/understudy Victoria (Music Hall). Dit seizoen was ze te zien in Charlie & The Chocolate Factory de Musical als Mevr. Gloep (Deep Bridge).
Naast haar werkzaamheden in het theater is ze al een aantal jaren werkzaam als zangeres. Zo is ze zangeres bij Ceremony Songs. Daarnaast is ze actief bij verschillende muziekscholen en instanties. Ook speelde ze een aantal gastrollen in Commercials/TV. Recentelijk was ze te zien in de Commercial van Vitakruid “Slik niet zomaar alles”.

Foto: Isabeau Bosscher 

VOLG MARISA op INSTAGRAM

 TICK​​ETS vanaf € 19,50